Podvodmi spôsobil škodu viac ako 3 000 000.- Sk, poškodené autá

21.09.2006 Celý región

Podvodmi spôsobil škodu viac ako 3 000 000. - Sk:\r\nZ trestných činov podvodu, úverového podvodu a za pomoc k trestnému činu úverového podvodu obvinil včera p...
Podvodmi spôsobil škodu viac ako 3 000 000. - Sk:
Z trestných činov podvodu, úverového podvodu a za pomoc k trestnému činu úverového podvodu obvinil včera policajný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni 23 ročného muža zo Starej Ľubovni.

V júni 2004 a v marci 2005 pomohol obvinený vybaviť jednému manželskému páru z obce Orlov, okr. Stará Ľubovňa na základe fiktívnych dokladov splátkový úver v jednej z bánk v Starej Ľubovni. Za pomoc mu dali manželia dohodnutú províziu. Celkovo vylákali od poškodenej banky 900 000. - Sk. Manželov obvinil vyšetrovateľ z trestného činu úverového podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Stíhaní sú na slobode.
Obvinený muž ďalej v auguste 2005 podvodným spôsobom uzavrel s jednou z bánk v Starej Ľubovni zmluvu o splátkovom úvere na sumu 670 000. - Sk. Pri jej uzatváraní však predložil fiktívne potvrdenie o zamestnaní a výške mesačného príjmu.
Následne v novembri 2005, februári, apríli a júni 2006 vylákal od štyroch rôznych osobách z okresu Stará Ľubovňa finančnú hotovosť. Požičané peniaze im sľúbil vrátiť, čo však doposiaľ ani v jednom prípade neurobil. Celkovo si od nich požičal a nevrátil 1 514 000. - Sk.
Na 23 ročného obvineného bol vyšetrovateľom po jeho zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Poškodené autá:
Policajti zo skráteného vyšetrovania v Poprade vyšetrujú prípad trestného činu poškodzovania cudzej veci.
Doposiaľ neznámy páchateľ v noci z utorka na stredu porozbíjal na osobnom aute Renault 19 kryty na svetlách, čelné sklo a obe sklá na predných dverách. Auto bolo odparkované na parkovisku na Šoltésovej ulici v Poprade. Jeho majiteľke vznikla škoda 40 000. - Sk.

K poškodeniu osobného auta došlo aj v obci Kolbovce, okr. Stropkov. 41 ročný miestny obyvateľ pred obecným úradom kovovým obuvákom obúchal tam odstavené osobné auto Škoda 120L. Škoda na aute bola vyčíslená na 4 000. - Sk. Obuvákom následne napadol aj 20 ročného majiteľa auta, ktorému spôsobil zranenia s dobou práceneschopnosti 12 dní.
41 ročný muž je obvinený z ublíženia na zdraví a výtržníctva
 

Vyberte región

mark